Komunikacija u sestrinstvu

Dajete svoj maksimum kako biste udovoljili potrebama pacijenata, ali unatoč tome učini Vam se da ne dopirete uvijek do njih na željeni način?

Vi, kao i Vaši kolege, poslu pristupate stručno i profesionalno, ali unatoč tome dolazi do (prešutnih ili vrlo očitih) nesporazuma, nesuglasica i nerazumijevanja?

U nekim (osobito stresnim) situacijama željeli biste se “bolje snaći”, odnosno, jednostavno znati izraziti sebe i zastupati svoje potrebe na precizniji način?

U sva ova tri slučaja dodatne stručne vještine malo pomažu, ali ono što stvarno trebate su učinkovitije komunikacijske vještine.

Komunikacijske vještine se, za razliku od mnogih drugih (npr. stručnih) vještina, smatraju dijelom “karaktera”, nečime s čime se rađamo i što “imamo ili nemamo”. Ipak, kao i sve ostalo što su tijekom života naučili, ljudi koje smatramo “dobrim komunikatorima” svoja su znanja i vještine dugo usvajali i vježbali. Često im se to učenje događalo nesvjesno, boraveći uz značajne druge koji su ih tome učili, a nekada su u to i sami ulagali i svjesni i ciljani napor. U svakom slučaju, jedno je jasno – te vještine nije im osigurao njihov genetski kôd. :) Kakvim god ih trenutačno procjenjivali, sigurno je da uz učenje i vježbu možete uvelike unaprijediti svoja znanja i vještine komuniciranja. Uz njih, posljedično, stječete bolje razumijevanje sebe i razvijate unutarnje zadovoljstvo, unapređujete odnose s drugima i pozitivno utječete na vlastitu učinkovitost.

Kome je namijenjeno

– medicinskim sestrama
– studentima sestrinstva
– voditeljima svim zaposlenicima u medicinskim ustanovama
– svima koji žele:

  • – bolje razumjeti što sve oblikuje doživljaj svijeta i utječe na našu (i tuđu) komunikaciju,
  • – efikasnije izražavati svoje ideje i stajališta,
  • – naučiti kvalitetnije slušati i razumjeti druge, kolege i pacijente,
  • – osjećati veće zadovoljstvo sobom, odnosima i životom,
  • pridružite nam se na ovoj radionici

Sadržaj radionice

– osnove NLP modela komunikacije
– komunikacijski filtri i uloga uvjerenja i drugih faktora na svakodnevnu komunikaciju
– komunikacija kao sadržaj vs. komunikacija kao proces
– setiranje komunikacije (postavljanje okvira komunikacije)
– osnovne vještine aktivnog slušanja

Vrijeme i mjesto

20. svibnja 2023 - 09:00-17:00
Petrovaradinska 1, Zagreb (u sklopu Poliklinike Identalia)

Cijena

100,00 €

Trajanje

8h

Predavači

Sanjana Majhen

Sanjana Majhen, magistra sestrinstva, glavna sestra Poliklinike Identalia te predavač u sklopu Identalia Akademije. Završila je studij sestrinstva u Bjelovaru, te magisterij na Fakultetu za dentalnu medicinu i zdravstvo Osijek. U sklopu školovanja, dodatno se usavršavala i na UNICATH fakultetu u Zagrebu, te tako završenim PPDMI kompetencijama stekla status predavača. 2005. odrađen pripravnički staž u OB Bjelovar te od tada stječe iskustvo na području sestrinstva. Ubrzo nakon toga razvija se kao sestra instrumentarka u sklopu plastične, estetske i rekonstruktivne kirurgije te opće kirurgije. Od 2014. godine radi na poslovima kao Glavna sestra poliklinike. Polazi razne edukacije i radionice menagmenta i leadershipa u Poliklinici Identalia. Sudjeluje na raznim tečajevima za edukaciju sestara, kao oragnizator i kao predavač. Za istaknuti je tečaj u HLK gdje je kao predavač na tečaju imala priliku sudjelovati u edukaciji med.sestara u organizaciji HUMS-a.

Palmira Ivanković

Palmira Ivanković, zadužena je za ljudske resurse Poliklinike Identalia, a u Identalia Academia odgovorna je za generiranje sadržaja edukacija koje obuhvaćaju “HR-ovske” teme. Rođena je u Vukovaru, odrasla u Zagrebu, a ima zapadno-hercegovačke korijene pa ju najviše zabavljaju pokušaji sugovornika da iz njezinog naglaska detektiraju “odakle je”.
Diplomirala je psihologiju 2008. na FFZG-u i stekla zvanje diplomirane psihologinje i profesorice psihologije, a nakon toga godinama se usavršavala u HR domeni. U području HR-a radi od studentskih dana, a uz domenu organizacijske psihologije, s vremenom je ušla i u ekonomske, pravne i sociološke aspekte područja HR managementa. Bavi se, kako kaže, “svime u HR-u, ovisno što organizaciji treba”, a sada ju najviše motivira i veseli segment “učenje i razvoj djelatnika” (grupno i individualno). Bavi se angažiranošću i zadovoljstvom djelatnika, organizacijskom kulturom, evaluacijom HR aktivnosti itd. Bavi se i organizacijom različitih događanja uključujući team building, interne komunikacije, suradnje s obrazovnim institucijama i organiziranje učeničkih i studentskih praksi itd. Organizacija se na nju često oslanja i u temama koje uključuju različita istraživanja i mjerenja – tako je koketirala i s marketinškom domenom i postavila sustav mjerenja zadovoljstva pacijenata koji pomaže unaprijediti uslugu pacijentima.

Galerija prijašnjih radionica