5 ključnih faktora dobre komunikacije u medicinskim timovima

Komuniciramo u svakom kontaktu s drugom osobom. Komunicirati možemo verbalno i neverbalno. Samo 7% naše komunikacije događa se putem izgovorenih riječi, 38% pomoću glasa (boja glasa, moduliranje glasa i dr.) i čak 55% neverbalno. Često razumijemo što nam sugovornik govori, ali ne razumijemo baš uvijek i što nam komunicira. Stoga ćemo se na radionici upoznati s osnovnim elementima govora tijela i neverbalne komunikacije.

Kome je namijenjeno

-liječnicima 

-medicinskim sestrama 

-svim zaposlenicima u medicinskim ustanovama

Sadržaj radionice

O komunikaciji

Komuniciramo u svakom kontaktu s drugom osobom. Komunicirati možemo verbalno i neverbalno. Samo 7% naše komunikacije događa se putem izgovorenih riječi, 38% pomoću glasa (boja glasa, moduliranje glasa i dr.) i čak 55% neverbalno. Često razumijemo što nam sugovornik govori, ali ne razumijemo baš uvijek i što nam komunicira. Stoga ćemo se na radionici upoznati s osnovnim elementima govora tijela i neverbalne komunikacije.

Povratna informacija (engleski feedback)

Je ono što mi kažemo drugima ili drugi kažu nama o našem ponašanju ili učinku, bilo na poslu ili privatno. Samo ako povratnu informaciju damo pravilno, imat će efekt na sugovornika. Jedna od najčešćih grešaka koje radimo je da (pr)osuđujemo osobu, a ne njene postupke i konkretna ponašanja. “Ti si jako neodgovoran” je loše dana povratna informacija. “Jučer si zakasnio na sastanak s partnerima, pa smo ostavili dojam neprofesionalnosti” – je puno bolje izrečena povratna informacija. Na radionici ćemo naučiti pravila za ispravno davanje povratnih informacija te koje greške je nužno izbjegavati. Ako se daje pogrešno, povratna informacija može narušiti odnose, a mi ćemo se pobrinuti da se vama to ne dogodi.

Komunikacija pacijentima i kolegama u timu

Pacijenti su ponekad uplašeni, a ponekad niti ne razumiju što se od njih očekuje. Puno strpljenja i jasnoće u komunikaciji pomaže svima uključenima da se terapija provede uspješno.

Vrijeme i mjesto

4. ožujka 2023 - 09:00-15:00
Hotel Antunović, Zagrebačka avenija 100, Zagreb, Hrvatska

Cijena

20,00 €

Trajanje

6h

Predavači

Krešimir Rich

Krešimir Rich rođen je 1975.g. u Požegi, u srcu Slavonije. Nakon završetka srednje škole, preselio se u Zagreb gdje živi zadnja tri desetljeća. Po zvanju je diplomirani inženjer računarstva (tzv. “ferovac”), a po zanimanju već 25 godina poduzetnik (u svakom smislu te riječi). Nakon više različitih projekata, pokrenuo je 2006.g. prvu agencija za zdravstveni turizam u Hrvatskoj, a zadnjih 10 godina je vlasnik i izvršni direktor Identalia grupe, jedne od najvećih grupacija za dentalni turizam u regiji. Grupa trenutno zapošljava više od 100 ljudi, a posluje u Hrvatskoj i Italiji. Cijelu svoju profesionalnu karijeru Krešimir je vodio i razvijao timove. Posebni profesionalni interes predstavlja mu područje integralnog liderstva te razvoja ljudi i organizacija. Stoga je, zajedno sa suradnicima, pokrenuo Identalia Academiju, mjesto za razvoj lidera i unaprjeđenje svih vrsta organizacija. Želi znanjem i iskustvom pomagati poduzetnicima koji se svakodnevno bore da održe i razviju svoje biznise.
Polaznik je mnoštva poslovnih edukacija u Hrvatskoj i svijetu, a najdraži su mu Business University program pod vodstvom Tonya Robbinsa te Integral School of Organization Development, trogodišnja škola organizacijskog razvoja u kojoj je bio polaznik i mentor. 4 godine je radio sa studentima kao vanjski suradnik na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Član je izvršnog odbora HUP-a, sekcije privatni poslodavci u zdravstvu.
Nekada se intenzivno bavio standup komedijom (ima preko 100 nastupa po klubovima u Hrvatskoj i Sloveniji), pa je naučio da život ne treba shvaćati preozbiljno. ;-) U slobodno vrijeme putuje po svijetu i čita knjige. Za sebe voli reći da je vječni učenik. Uživa u učenju i podučavanju. Voli kulen i njegove seke, dobro vino, tamburaše i sve što vole Slavonci. ;-) Oženjen je i ima dvoje prekrasne djece. Navija za hrvatsku nogometnu reprezentaciju i Bayern iz Munchena.

Sanjana Majhen

Sanjana Majhen, magistra sestrinstva, glavna sestra Poliklinike Identalia te predavač u sklopu Identalia Akademije. Završila je studij sestrinstva u Bjelovaru, te magisterij na Fakultetu za dentalnu medicinu i zdravstvo Osijek. U sklopu školovanja, dodatno se usavršavala i na UNICATH fakultetu u Zagrebu, te tako završenim PPDMI kompetencijama stekla status predavača. 2005. odrađen pripravnički staž u OB Bjelovar te od tada stječe iskustvo na području sestrinstva. Ubrzo nakon toga razvija se kao sestra instrumentarka u sklopu plastične, estetske i rekonstruktivne kirurgije te opće kirurgije. Od 2014. godine radi na poslovima kao Glavna sestra poliklinike. Polazi razne edukacije i radionice menagmenta i leadershipa u Poliklinici Identalia. Sudjeluje na raznim tečajevima za edukaciju sestara, kao oragnizator i kao predavač. Za istaknuti je tečaj u HLK gdje je kao predavač na tečaju imala priliku sudjelovati u edukaciji med.sestara u organizaciji HUMS-a.

Haris Šabić

Haris Šabić je doktor dentalne medicine u Stomatološkoj Poliklinici Identalia i predavač na Identalia Academiji. Nakon završenog Studija dentalne medicine na Medicinskom fakulteta neko vrijeme boravi u Sjedinjenim Američkim Državama nakon čega se vraća u svoju domovinu i prije dolaska u Polikliniku Identalia radi u nekoliko velikih poliklinika gdje stječe bogato iskustvo kao protetičar i voditelj doktorskih timova. Od studentskih dana pokazuje veliki interes za područje dentalne protetike i implantologije. 2018. godine kreće na specijalizaciju iz Dentalne protetike na KBC-u Zagreb, a 2021. obranom specijalističkog ispita stječe titulu specijalista dentalne protetike. 2019. godine upisuje Postdiplomski studij “Dentalna implantologija” te 2021. obranom stječe titulu sveučilišnog magistra dentalne implantologije. 2018. godine pozvan je kao član podrške edukacijskog tima od strane dr. Federica Ferrarisa na Master tečaj u Madrid gdje je održao i predavanje.

Galerija prijašnjih radionica